Uitgelicht: team Afscheidshuis Deventer

Normal 9a57523108a2c140b4ac2f46d073988c536fdf16
15-01-2020 | 08:12

Vanaf heden lichten we regelmatig een team of deelnemer aan de KiKa loop uit, zodat we een antwoord krijgen op vragen als: waarom doe je mee, waarom vind je het doel zo belangrijk en waarom vind je dat jouw deelname gesteund moet worden?
Heb jij een bijzondere reden of een bijzonder verhaal over jouw deelname en wil je dat we jou of jouw team ook uitlichten? Stuur dan een bericht via het contactformulier. Afscheidshuis Deventer zet zich in voor Kika

 

Sjoek Nutma, initiatiefnemer van Afscheidshuis Deventer in Colmschate en uitvaartbegeleider bij Uitvaartzorg Deventer, las eind vorig jaar in het MKB magazine over de Kika loop. Zelf is hij enkele jaren geleden gediagnosticeerd met uitgezaaide kanker, maar gelukkig nu schoon verklaard. Hij gunt het de kinderen ook schoon te zijn en daarvoor is veel geld nodig. Dit motiveerde hem om het hardlopen weer te gaan oppakken en zich in te schrijven voor de Kika loop Colmschate. Een mooie stok achter de deur. Hij gaat samen lopen met 2 collega’s: Paulien Zwart en Stella Overkamp. Beide dames zijn al actief in het hardlopen en staan ook vierkant achter dit doel. Iedereen kent wel iemand met een verhaal. Op www.ColmschatevoorKika.nl kun je alle persoonlijke motivaties lezen.

750 Euro
Want dit team heeft de lat hoog gelegd. Hun streefdoel is om samen 750 euro op te halen. Dit willen ze deels bereiken door zich persoonlijk te laten sponsoren, maar ook hebben ze andere ideeën. Paulien heeft zelf haverkoekjes (super gezond) gebakken en mooi verpakt. Deze heeft ze te koop aangeboden op o.a. het Zumba nieuwjaarsfeest dat onlangs in Colmschate is gehouden en andere feestjes en gelegenheden. Ook brachten ze daar de Kika loop onder de aandacht en proberen zij zoveel mogelijk mensen te motiveren om ook mee te lopen of iets te doen! Ook kunnen de koekjes besteld worden. Verder zijn er ideeën om eigen shirts te laten maken waarop bedrijven uit hun netwerk een plekje kunnen krijgen, uiteraard tegen sponsorgeld.

Het team geeft aan het juist zo mooi te vinden dat de loop in HUN Colmschate is. Het initiatief voor het openen van Afscheidshuis Deventer was ook omdat er in dit stadsdeel geen plek was om je dierbare op te baren, als dat thuis niet kan. Zij hebben een uniek concept waar men in alle rust in huiselijke sfeer op een laagdrempelige manier in 1 van de 2 familiekamers afscheid kan nemen van de overledene. Dicht bij huis en op de momenten die men zelf wil en hoe lang men wil...Je kan er uren blijven, er is een complete ingerichte huiskamer, dus je kan zelfs eten laten bezorgen en al. Voor kinderen zijn er spelletjes, kleurplaten etc. Zodat er op een warme manier goed afscheid kan worden genomen.