Team SVColmschate meiden haalt meer dan 2500 Euro op!

Normal cc0b4f72cd0e97e4b9d966afeb29fcd9904b8f61
28-01-2020 | 13:55

Uitgelicht: SV Colmschate meiden

Het team SV Colmschate meiden haalde binnen 1 week maar liefst 2500 Euro op voor KiKa. Dat is de reden waarom dit team best even virtueel op het podium geplaatst mag worden! 

Ed Klappe, technisch coördinator meidenvoetbal van SV Colmschate:
“Tja, waarom doen we mee, waarom streven we dit doel na?
Wij hebben bij SV Colmschate de grootste meidenafdeling uit de regio en de meiden zijn onderverdeeld in zo'n 9 verschillende teams.
In mijn rol bij de club spreek ik veel meiden, waarvan ik denk dat ze niet lekker in hun vel zitten en dus niet kunnen genieten van hun hobby. Naast veel persoonlijke dingetjes kom je toch regelmatig de opmerking tegen dat een geliefde lijdt aan kanker of is overleden aan kanker. Ik ben zelf twee weken geleden mijn schoonmoeder verloren aan deze verschrikkelijke ziekte en afgelopen zondag heb ik mijn vader weer met spoed naar Amsterdam gebracht i.v.m. dezelfde rotziekte. Maar dat heeft me er niet toe aangezet om ons als meidenafdeling aan te melden.

In mijn team speelt een meisje en haar vader heeft 'iets' wat mogelijk kanker kan zijn. Toevallig genoeg ontvangen ze vandaag de uitslag van alle testen en is het nog even spannend. Als ik zie hoe dat meisje van 15 zich hier doorheen slaat en toch probeert deze spannende situatie een plek te geven en te genieten van haar passie voetbal, dan doet me dat wat. Als ik zie hoe haar teamgenoten zich over haar ontfermen terwijl niet eens iedereen weet wat er aan de hand is, dan zie ik een gevoel van saamhorigheid. En dat gevoel van saamhorigheid wil ik niet alleen binnen het team dat ik begeleid creëren, maar het liefst binnen de gehele meidenafdeling. In elk team lopen een of meerdere meiden rond die direct of indirect met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben. Die ziekte is al een drama voor volwassenen, laat staan voor kinderen.....

Als we als meiden een geheel kunnen vormen door mee te doen aan de loop voor dit geweldige doel, als we als team een mooi bedrag kunnen inzamelen, zorgen we voor een stuk saamhorigheid. En zeggen de meiden dat ze er samen met al hun team- en clubgenootjes tegenaan gaan en niemand alleen staat! En het mooie is, dat leeftijd in dit geval niks uitmaakt, er lopen meiden mee van 9 tot 19 jaar!”