Waarom een KiKa loop in Colmschate?

Normal 109e8bd842168f8baffcb0f5961024c820da37ae
01-02-2020 | 20:21

Op het moment van schrijven staat de 'teller' al bijna op 15.000 euro. Hoewel de lat hoger ligt, is dat al een fantastisch bedrag. Maar waarom komt er nou eigenlijk een KiKa loop in Colmschate?

Kinderen Kankervrij
KiKa staat voor Kinderen Kankervrij. Deze stichting werd in 2002 opgericht, omdat het genezingspercentage toen al 15 jaar stil stond op 70%. Om dat te kunnen verbeteren, was er geld nodig. Inmiddels is de kans op genezing gestegen naar circa 75%. Doktoren geven aan dat het binnen 10-20 jaar mogelijk moet zijn om de kans op genezing te verbeteren naar 95%, maar daar is veel geld voor nodig. KIKA zamelt geld in om dat mogelijk te maken, maar ook om de kwaliteit van leven van de patiëntjes na de behandeling te verbeteren.

Oud voorzitter
De oud-voorzitter van de winkeliersvereniging van winkelcentrum Colmschate, Henk Vrielink, kreeg de impact van deze ziekte bij kinderen van nabij mee en had in den lande al diverse initiatieven gezien. Hij had ook gezien dat er runs voor KiKa bestaan, maar in dit deel van het land was zoiets er nog niet. Hij bedacht daarom dat bij een dergelijke loop flink wat geld in te zamelen was voor dit goede doel.
Vanuit zijn rol als voorzitter stelde hij de winkeliers van het winkelcentrum voor een loop te organiseren, met als doel geld in te zamelen voor KIKA. De winkeliers waren direct enthousiast, waarna een datum voor deze eerste loop werd geprikt: 29 maart 2020.

Strijkstok
"Geld inzamelen voor KiKa is mooi, maar er mag absoluut geen strijkstok zijn", aldus Vrielink. "Er is direct met de winkeliersvereniging afgestemd dat zij alle organisatiekosten betaalt, en daarvoor krijgt winkelcentrum Colmschate het hoofdsponsorschap. Daardoor zijn er dus geen kosten die eerst terug verdiend moeten worden. Ik vind het belangrijk dat als mensen zich inschrijven of doneren, dat ze weten dat hun bedrag ook daadwerkelijk naar KiKa gaat. Daarom is op de website elke donatie en elke loper te zien, heel transparant. Het eindbedrag op de teller op 29 maart wordt ook daadwerkelijk overgemaakt naar KiKa en op de dag zelf wordt dat bedrag in de vorm van een cheque overhandigd aan een vertegenwoordiger van KiKa. Daar is geen speld tussen te krijgen", aldus de initiatiefnemer.