Uitgelicht: team Jackie

Normal d49673d23bfaad023790287a98a0dce7c6d201d9
10-03-2020 | 08:57

 Nova zet zich in voor zusje Jackie en Kika

Als er één team mee loopt die precies weet waarvoor de Colmschate loop voor Kika wordt gehouden dan is het wel Team Jackie. Initiatiefneemster voor dit team is Nova van der Laan. Nova’s jongere zusje Jackie heeft kinderkanker en zit momenteel volop in de behandelingen. Samen met haar moeder Eva gaan ze deze loop doen. Nova vertelt: “ Ik wou sowieso al iets doen. Wij gaan ook samen de IJsselloop lopen. Kika is een goed doel en ik wil zoveel mogelijk geld ophalen zodat de kinderen beter kunnen worden. Ik heb mails gestuurd naar alle familie en vrienden en gevraagd om te doneren. Ook heb ik er op school over verteld en we hebben posters opgehangen. Nu haken bekenden van ons en klas- en schoolgenootjes ook aan bij ons Team Jackie. Die verspreiden ook weer mails etc en zo gaan de donaties hard!”

Donaties voelen als steun

Moeder Eva vult aan “We hadden als streefbedrag 500 euro, maar daar zaten we al snel overheen. Inmiddels staat de teller al ruim boven de 5000! Al die donaties zijn overweldigend en hartverwarmend. Dat zien wij ook echt als steun in deze moeilijke tijd. Als wij mensen bedanken voor hun sponsoring dan horen we ook van onze achterban dat men blij is iets voor ons te kunnen doen. En dat ze zo ook het gevoel hebben iets voor ons te kunnen betekenen. Want mensen willen ons zo graag helpen maar zijn machteloos en kunnen niets doen. Nu wel! En dit geldt eigenlijk ook voor mijzelf. Je bent zo machteloos als dit met je kind gebeurt. Het voelt goed om iets bij te kunnen dragen aan het werk wat Kika doet. Bovendien vind ik het heel mooi en bijzonder van Nova dat ze zo spontaan dit initiatief heeft genomen en ik vind het daarom ook zo bijzonder om dit samen met mijn dochter te mogen en kunnen doen.”

Steentje bijdragen
Nova en Eva zijn al druk aan het trainen voor de loop. “Gisteren nog!” vertelt Nova enthousiast. “We kunnen nu al 3 kilometer, maar we gaan de 5 doen.”

Nova wil graag aan alle andere lopers nog wat kwijt: "Iedereen die loopt, bedankt dat je meedoet. Probeer zoveel mogelijk geld op te halen voor Kika."

Wilt u Nova sponsoren? Doneer op haar naam of op team Jackie.