Uitgelicht: Vriezenvener Edwin Twiest

Normal a0c2b69452ee22a32506b1d220a655d09e3dca51
14-03-2020 | 09:16

 Niet alleen Colmschate zet zich in! Vriezenvener Edwin druk in de weer met statiegeldflessen

Het heet de Colmschate loop voor Kika, maar dat betekent niet dat je persé uit Colmschate moet komen. Iedereen kan en mag meedoen en zich inzetten voor Kika, want elke euro telt immers. Hoe belangrijk dat is weet ook Edwin Twiest. Zelf vorig jaar gediagnosticeerd met kanker en na diverse behandelingen nu op de goede weg. Edwin is woonachtig met zijn vriendin Dea en 2 labradors in Vriezenveen, maar is regelmatig in Deventer en Harfsen te vinden omdat een deel van hun vriendenkring hier woont. De verbindende factor: honden! Door deze trouwe viervoeters leerden Edwin en Dea, Sylvia Rorije en haar man John en hun labradors kennen. De honden zijn immers familie van elkaar. En daardoor haakten zij steeds vaker aan bij activiteiten die de familie Rorije met hun familie en vrienden ondernemen. Denk aan verjaardagen, concerten of andere leuke dagjes uit.

Wandelen voor het goede doel
Ook haakten zij aan bij wandeltochten, al dan niet met de honden, die Sylvia in een wisselende samenstelling met haar vrienden al jaren loopt voor goede doelen onder andere t.b.v. het ophalen van geld voor onderzoek naar borstkanker. Want in deze vriendenkring kennen ze het klappen van de zweep ook helaas al en weten hoe belangrijk geld voor onderzoek is. Zo hebben ze regelmatig bij het Muiderslot de Pink Moon run & walk van a Sisters Hope gelopen, maar ook wandelen ze bijvoorbeeld jaarlijks de Airborne wandeltocht in Oosterbeek. Het bleef niet alleen bij wandelen en inmiddels staan er ook diverse IJssellopen, Tot de nek in de drek races en Santa runs op hun naam. Toen ze hoorden van Colmschate loopt voor Kika besloten ze ook gelijk om mee te doen!
Ze gaan de 5 kilometer hardlopen. Erg spannend voor Edwin want dit is na zijn eigen chemo de eerste loop weer. Sylvia en Edwin zijn druk in training en inmiddels heeft ook John zich ook aangemeld voor deze afstand.

Lege flessen
En het doel zoveel mogelijk geld ophalen lukt aardig! Edwin bewijst dat alle beetjes ook heel veel samen kan zijn, want hij troggelt al weken bij iedereen in zijn omgeving lege flessen af. Doet oproepen tot doneren of lege flessen via social media en loopt zich suf naar de supermarkt om alles in te leveren...en dat geld stort hij dan weer op het account van Sylvia. “Volgende statiegelddonatie gaat naar John”, aldus Edwin “Er staan alweer 4 volle tassen klaar in de schuur.” Waarom bij Sylvia en John en niet bij jezelf werd hem gevraagd. “Ach dat maakt toch niet uit? Als het maar bij Kika terecht komt!” is het nuchtere commentaar van deze tukker. En zo is het! Wereld kankervrij

Of het nu 0,25 cent van een lege statiegeld is of een donatie van een bedrijf van 500 euro of alles daartussen of zelfs daarboven...het maakt niet uit! Elke donatie is er één en elke euro is er één. Weer een stapje dichter bij een wereld die (kinder)kankervrij moet worden…

Heeft u ook een leuke vriendenkring? Motiveer elkaar en doe mee...en….je hoeft dus niet persé uit Colmschate te komen! En wil je niet (hard)lopen? Meld je dan aan als vrijwilliger om deze dag in goede banen te leiden, zoals diverse leden van deze vriendenkring inmiddels ook al hebben gedaan!

https://www.colmschatevoorkika.nl/actie/edwin-twiest
https://www.colmschatevoorkika.nl/actie/sylvia-rorije